Bisiklet turlarimin finansmani icin sanatsal olan fotograflarimin telif haklarini satisa cikarmaya karar verdim. Ilgilenen olursa sayfanin ozel mesaj butonundan veya baymineral@gmail.com adresinden satin almak istedikleri fotograflarin linkleri ve fiyat teklifleriyle birlikte bana ulasabilirler. - Baki Berk Kayalar

11 Şubat 2009 Çarşamba

Arifiye-Doğançay-İzmit Turu - 04.10.2008

Feymanla bir ekim sabahı apar topar plan yaptık ve Doğançay' a gitmeye karar verdik. Ramazan Bayramı'ndaydık hatırladığıma göre.. Zaman kazanmak için 12.22' de İzmit' ten geçen 11608 sefer sayılı trenle Arifiye' ye geçtik.

Trende bizimkiler hazır kıta bekliyor.



Feyman her turun başlangıcında yaptığı gibi tıkınmaktan kendisini alamıyor. :) Trenin en güzel yerlerinin birinde keyfine diyecek yok hani :) Püfür püfür esiyor hava, kapıdan içeriye doğru. Güneş de tam kıvamında aydınlatıyor ortalığı.



Trenden indikten sonra Arifiye' nin içinden çıkan kestirme yoldan geçerek Bilecik yoluna ulaştık. Bayram trafiğinde biraz uğraştıktan sonra sağ salim Doğançay' a girdik.

Doğançay' a giriş tabelası. Bölgedeki bölünmüş yol inşaatı bitince Doğançay' a giriş yeri değişecek.



Feyman gelmek üzere.



Doğançay girişinde öz portrem.



Hemzemin geçit hatırası.



Boğaziçi Ekspresi biz oradayken Doğançay' a yaklaşıyor. E52507' ye bu karizmatik pozundan ötürü teşekkür ediyorum.



Doğançay İstasyonu'ndan görüntüler.











Doğançay İstasyon binasının arka bahçesinde Feyman portre yaptırıyor.



İstasyon binasının arkasında uzanan yolu merak edip yolun sonuna kadar gitmeye çalışıyoruz. Belki yolda bir-iki tren daha fotoğraflarım diye durup tren bekliyoruz ama nafile. Yolun sonuna ulaşıp geri dönüyoruz sonra.



Feyman demiryolunda koşu yapma cesareti buluyor. İkazlarımın ardından koşusunu kısa kesmek zorunda kalıyor.



Çıktığımız minik bir dik yokuşun tepesinden demiryolu.



Geri dönüş yoluna başlamadan evvel, Sakarya Nehri' nin kenarındaki bir piknik alanında dinleniyoruz.



Scotty ve gidonun arka planında pek belli olmasada Sakarya Nehri.



Yola çıkmadan önce Feyman ısınıyor.



Arifiye' ye geri dönerken yoğun trafikte epeyce ter döktük. Kestirme yola girince rahatladık. İznik turunda Feyman Doğançay' da kalmıştı ve turu tamamlayamamıştı. Doğançay' dan İzmit' e dönüş bir nevi Feyman' nın tamamlayamadığı dönüşü tamamlama şansı olacaktı.

Arifiye' ye geldikten sonra Cumhuriyet Ekspresi' de gelmişti. Biz geçitten geçtikten sonra geçit kapandı ve E43034 numaralı lokomotif liderliğinde Ankara' ya doğru yoluna devam etti.



Sapanca' ya Arifiye yönünden yaklaşan Adapazarı Ekspresi.



Sapanca sahilinden görüntüler. Ben bu fotoğrafları yaparken Feyman göle girip, keyif yapıyordu. :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu blog sayfasındaki tüm yazılı ve görsel materyallerin (sponsor ve kardeş site bağlantı logo ve yazıları ile gazete küpürleri hariç) telif hakları Bâki Berk Kayalar' a aittir. Kullanmak istediğiniz görsel ve yazılı materyal için baymineral@gmail.com adresinden Bâki Berk Kayalar' a ulaşabilirsiniz.

Saygılarımla.