Bisiklet turlarimin finansmani icin sanatsal olan fotograflarimin telif haklarini satisa cikarmaya karar verdim. Ilgilenen olursa sayfanin ozel mesaj butonundan veya baymineral@gmail.com adresinden satin almak istedikleri fotograflarin linkleri ve fiyat teklifleriyle birlikte bana ulasabilirler. - Baki Berk Kayalar

7 Eylül 2009 Pazartesi

İzmit' te Sonbahar Turu - 18.11.2007

Kapalı bir sonbahar gününde düştük yollara. Rota Akmeşe taraflarına olacaktı. Köseköy' den gidilen Akmeşe yolu bildik olduğundan Akmeşe tarafına İzaydaş üzerinden gitmeye karar verdik.

İki Matrix bir arada sohbet ediyorlar.



Geçtiğimiz köylerde hayvancılık yapıldığını gördük.


İzmit Ovası' ndaki inekler.



Kartepe.



Sonbahar moduna bürünmüş tepeler ve alt tarafta gübre yığını.



Büyük bir ağaç.


Kartepe' den bir poz daha.



Turdaki misafir arkadaşımız Özgüç' ün yoldan çıktığı anlardan biri :)



Susuzluğumuzu giderdiğimiz bir çeşme.



Çeşmenin olduğu yerdeki köy.



Çeşmenin olduğu yerin arka planında, gideceğimiz yöndeki sonbahar manzaraları.







Bendeniz.



Günün yıldızı Kartepe.



Yolun seyir zevki harika.





Bu fotoğrafı çektikten kısa süre sonra fotoğrafta görünen yolda 62.5 km/h’ ye çıkarak günün rekorunu kırdım. Yer Balören Köyü yakınları.



Akmeşe yakınlarındaki Balören Köyü’ nde köy ekmeği nereden bulurum diye köy hanımlarına sorayım dedim. Bana evlerinden hediye olarak büyük bir tane gerçek köy ekmeği getirdiler. Annem köy ekmeğine bayılır.. Tabi haliyle ekmek evime güzel bir hediye oldu.. Köy hanımlarına ne kadar teşekkür etsem azdır. Ellerine sağlık.

Köylü halkın ve çocukların görüntüleri. Allah bağışlasın.















Hava iyicene kararmaya başladı. Yağmura yakalanmamak için kestirme bir yoldan Köseköy' e iniyoruz.





Son söz: Bir kaç damla dışında yağmurla karşılaşmadık. Bazen kuvvetlenir gibi olan rüzgar vardı ama kayda değer değildi. Fotoğrafların anlattığı üzere çok nefis manzaralarla karşılaştık. Hava kapalı olduğundan albümüme girebilecek çok az çalışma çıktı. Geçtiğimiz köylerde karşılaştığımız köpek sayısını hatırlamıyorum. O kadar çoklardı ki.... Fakat çok şükür ki tehlike yaratacak köpek sayısı bir elin parmaklarını geçmedi. Tavuk sayısı ise İzmit merkezdekiler dahi karşılaştığımız insan sayısından daha fazlaydı

Toprak yola girmeden hemen önce bir kaç tavuğu 40 km/h civarı ile giderken önümüze kattık. Büyük bir kargaşa çıkınca çevredeki bir evin bağlı olmayan azgın köpişi bize doğru hamle yapmaya başladı. Ben ve Cihat ön taraftan pedallamaya devam ettik. Arkada kalan Özgüç kaçamayacağını düşünerek gidonu sağ taraftaki tarlaya doğru kırdı ve tarlaya girdi ve köpekten kurtuldu. Özgüç düşmeden durumu atlattı. Günün en büyük köpek tehlikesi o idi.

Son fotoğraf: Gezi gününde İzmit’ te gün batımı.



Sevgiler..

-------------------------------------------------------------------------------------
Bu blog sayfasında yer alan fotoğrafların telif hakları aksi belirtilmedikçe Baki Berk Kayalar' a aittir. Maddi amaç güden çalışmalarda izin almadan kullanılması telif hakları yasasına göre suçtur. Maddi amaç gütmeyen kullanımlarda ise kaynak belirtilerek yayınlanması önemle rica olunur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu blog sayfasındaki tüm yazılı ve görsel materyallerin (sponsor ve kardeş site bağlantı logo ve yazıları ile gazete küpürleri hariç) telif hakları Bâki Berk Kayalar' a aittir. Kullanmak istediğiniz görsel ve yazılı materyal için baymineral@gmail.com adresinden Bâki Berk Kayalar' a ulaşabilirsiniz.

Saygılarımla.