Bisiklet turlarimin finansmani icin sanatsal olan fotograflarimin telif haklarini satisa cikarmaya karar verdim. Ilgilenen olursa sayfanin ozel mesaj butonundan veya baymineral@gmail.com adresinden satin almak istedikleri fotograflarin linkleri ve fiyat teklifleriyle birlikte bana ulasabilirler. - Baki Berk Kayalar

18 Aralık 2009 Cuma

İzmit' te Karda Gezintiler - 26.12.2006

26 Aralık 2006 günü İzmit' te hava karlıydı. Bende karda bisiklet deneyimi yaşamak için sabırsızdım. Fırsatı kaçıramazdım.

Pek belli olmasa da kar çok güzel yağıyor. Sürekli bir yağış değil ve sıcaklık sıfırın üzerinde. Bu yüzden kar tutmuyor. Azda olsa tutsa bile hemen eriyor.



Güneş ve yağan kar. Sıcak ve soğuk. Zıtlık :)



Hava soğuk, karlı ama Ben mutluyum.



Kar, eldivenlerimin üzerinde birikiyor. Yahyakaptan tarafına doğru gidiyorum.



Kar o gün bulut geçişleri şeklinde yağıyordu. Yaz tipi yağış. Alikahya civarındayken karlı bir bulutu görüyorum.



Yolumu Yuvam konutlarının altındaki düz bir yoldan yapıyorum. Yol o zamanlarda alt ve üst yapı çalışması gördüğünden fena halde çamurlu. Fakat çamurlu olması beni yavaşlatamıyor. Olabildiğince fazla kirlenmek için pedallara var gücümle asılıyorum. Bu arada da bir motorsikleti solluyorum. Çamurda eğlence güzel oluyor :)



Belirgin bir güzergahım yok. Canım o an nereyi isterse gidonu oraya doğru çeviriyorum. Kar bulutu nerede varsa oraya doğru. :) Yeni Gölcük yolundayım. Hazır oralara kadar gelmişken 2004 yılında karayolu kenarında takozlar üzerinde duran Dizel Hidrolik manerva lokomotifinin durduğu yere gelip akıbetini soruyorum. Mersin' de çalıştığını öğrenince çok seviniyorum.

Samanlı Dağları gelinlik giymiş.



Yuvacık kavşağından Eski Gölcük yoluna sapıyorum. O sırada yağış tekrardan başlıyor. Rüzgâr karşıdan geliyor ve kar taneleri iğne gibi batıyor yüzüme. Canım biraz yanıyor ama olsun. Önemli olan karda bisiklet sürmek.



İzmit Körfezi.



Akşam evdeyken kar yağışı daha da kuvvetli bir halde geri geliyor. Gün içinde bayağı üşümüş olmama rağmen hiç düşünmeden tekrar giyinip karda gece sürüşüne koyuluyorum. Annem ıyy mıy edip beni engellemeye çalışıyor ama nafile. Kafaya taktım. Bu koşullarda bisiklet sürmenin hayallerini doğduğumdan beri kurmuşum. Ailem kusura bakmasın ama bu fırsatı kaçıramam.

Dikkatli sürmem lazım. Zemini kar kapladı. Asfalt oldukça kaygan olabilir. Daha önceden böyle bir seminde sürüş tecrübem olmadığından oldukça temkinli davranıyorum.

Kendimi sahilde buluyorum.



Marina bembeyaz olmuş.



Biraz üşüyorum ama aldığım keyif, üşümemi engelleyen faktörlerden :)



Salim Dervişoğlu Caddesi ve demiryolu yağan yoğun kar yağışı altında.





Fuara da uğruyorum. Yolu mümkün olduğunca uzatmaya gayret ediyorum. Marinadaki otoparkçılardan biri "bu havada bisiklete mi binilirmiş" diyor, Bende "esas bu havada binilir" gibisinden bir cevap veriyorum :)

Tur sırasında tekerleklerimi kar kaplıyor :) Harikaaaaa..



Oralara gelinir de gara uğramamak olmaz. Raylar beyazlamış. Ah birde tren geçseydi keşki.



Kar yağışı devam ediyor. Araçlar güçlükle ilerliyor. Meteoroloji radarından gördüğüm kadarıyla ince uzun bir bulut kütlesi kuzey-güney istikametinde ilerliyor. Güzergahı tamda İzmit' ten geçiyor. Neticede sabah 20 cm. kadar kar birikmişti. Hereke' de 5 cm bile yoktu :) Sadece İzmit merkezine o kadar yağmıştı.







Bol karlı kışlar dilerim.

-----------------------------------------------------
Bu blog sayfasında yer alan fotoğrafların telif hakları aksi belirtilmedikçe Baki Berk Kayalar' a aittir. Maddi amaç güden çalışmalarda izin almadan kullanılması telif hakları yasasına göre suçtur. Maddi amaç gütmeyen kullanımlarda ise kaynak belirtilerek yayınlanması önemle rica olunur.
Öneri ve destekleriniz için baymineral@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu blog sayfasındaki tüm yazılı ve görsel materyallerin (sponsor ve kardeş site bağlantı logo ve yazıları ile gazete küpürleri hariç) telif hakları Bâki Berk Kayalar' a aittir. Kullanmak istediğiniz görsel ve yazılı materyal için baymineral@gmail.com adresinden Bâki Berk Kayalar' a ulaşabilirsiniz.

Saygılarımla.