Bisiklet turlarimin finansmani icin sanatsal olan fotograflarimin telif haklarini satisa cikarmaya karar verdim. Ilgilenen olursa sayfanin ozel mesaj butonundan veya baymineral@gmail.com adresinden satin almak istedikleri fotograflarin linkleri ve fiyat teklifleriyle birlikte bana ulasabilirler. - Baki Berk Kayalar

27 Ocak 2010 Çarşamba

Umuttepe' ye Kar Turu - 23.01.2010

23.01.2009 Cumartesi günü öğleden sonra İzmit' te kar yağışı tekrar başlayınca iş çıkışı Bahadır ile tipiye yakalanma ihtimalini göze alarak Umuttepe' ye çıkmaya karar verdik.

Plan dahilinde Umuttepe' ye normal yoldan çıkıp, Çınarlıdere parkurundan İzmit' e inecektik.

Yol boyunca hafif kar yağışı bize eşlik etti. Korktuğumuz kadar kötü bir hava yoktu. Umuttepe' ye 50 dakika kadar bir sürede rahat rahat çıktık.

Kent ormanda mola veriyoruz.

Bahadır' ın "Beyazlık' ı", karlar arasında kamufle oluyor.



Bahadır.



Scotty beyazlıyor.

O gün işyerinde kişisel bir kaza geçirmişti :( Ben, işyerimdeki kolileri düzelteyim derken "heyelana" neden olunca Scotty' nin üzerine koliler yağdı ve far ile termometresi hasar gördü :(



Geçici olarak kullandığım, kadroya bağlı termometre, sıfırın bir hayli altını gösteriyor. Orada bulunduğumuz sürede -6.5 dereceyi de gösterecekti. Fakat kadronun kendi ısısından etkilendiğini düşündüğümden termometrenin gösterdiği sıcaklığın olduğundan çok daha düşük olduğunu düşünüyorum.



Beraber bir fotoğrafımız.



Kent ormandaki ufak köprülerden birisi.



Minik gölet buz tutmuş.

Göletin yanında normal havalarda suluklarımızdaki suları tazelediğimiz çeşme var, fakat çeşme donduğu için su akmıyor. Bizde istemeye istemeye tuvaletin çeşmesine başvuruyoruz. Susuz kalmaktan iyidir.



Çınarlıdere parkuruna doğru yola koyuluyoruz. Kar yağışı ve soğuk hava etkisini bir hayli arttırdı. Eski İstanbul yolu kar ve buzla kaplı. Zar zor ilerliyoruz.



Bahadır üstünü değiştiriyor.



Çınarlıdere parkuruna giriyoruz, fakat kar kalınlığı bisiklet sürmeye izin vermeyecek kadar fazla olduğundan en fazla 50 metre kadar ilerleyebiliyoruz ve geri dönmeye karar veriyoruz. Normal araç yolundan ineceğiz.

Ortam mükemmel. Kar harika.











Umuttepe' den inişe başlıyoruz. Yol yeni tuzlanmış. Tuzlanan kesimlerden uzak duruyoruz. Tuz, bisiklete zarar verebilir. Yolun sol şeridinin solundan aşağıya salınıyoruz. Bir cm. kalınlıktaki toz karı tozuta tozuta 25 km/h gibi hızlarla yavaş yavaş iniyoruz. Vakit varken Yahyakaptan' daki bisiklet trafik eğitim pistine uğrayalım dedik. Bu yüzden inişe Gündoğdu yolu üzerinden devam ediyoruz. Karla kaplı yolda bir arazi aracını solluyoruz. Kar tabakasının sona erdiği kısımda ise fren sıkmayı bırakarak bisikletleri kendi haline bırakıyoruz. Bahadır 60 km/h' yi, Bende 54 km/h' yi görüyorum. Karlı gecenin kârı :) O hızda kar taneleri yüzümüze şiddetle çarpıyor :) Yol tuzlu olduğundan ağzımızda tuz tadı var.

Bisiklet trafik eğitim pistinin o geceki görünümü.



Bol bol ıslandığımız ve üşüdüğümüz keyifli bir tur oldu. Bir dahaki macerada görüşmek umuduyla.

-----------------------------------------------------
Bu blog sayfasında yer alan fotoğrafların telif hakları aksi belirtilmedikçe Baki Berk Kayalar' a aittir. Maddi amaç güden çalışmalarda izin almadan kullanılması telif hakları yasasına göre suçtur. Maddi amaç gütmeyen kullanımlarda ise kaynak belirtilerek yayınlanması önemle rica olunur.
Öneri ve destekleriniz için baymineral@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu blog sayfasındaki tüm yazılı ve görsel materyallerin (sponsor ve kardeş site bağlantı logo ve yazıları ile gazete küpürleri hariç) telif hakları Bâki Berk Kayalar' a aittir. Kullanmak istediğiniz görsel ve yazılı materyal için baymineral@gmail.com adresinden Bâki Berk Kayalar' a ulaşabilirsiniz.

Saygılarımla.