Bisiklet turlarimin finansmani icin sanatsal olan fotograflarimin telif haklarini satisa cikarmaya karar verdim. Ilgilenen olursa sayfanin ozel mesaj butonundan veya baymineral@gmail.com adresinden satin almak istedikleri fotograflarin linkleri ve fiyat teklifleriyle birlikte bana ulasabilirler. - Baki Berk Kayalar

13 Mart 2010 Cumartesi

Babaköy - 21.07.2006

2006 yazında Kerpe bölgesinde yaptığım güzel bir turla daha karşınızdayım.

Anlatacağım turdan bir gün önce 20 Temmuz 2006 akşamüstüsünde Kerpe manzarası.



20 Temmuz akşamı kayalıklardan tuttuğum kraçalar hemen kızarıyor. Tadını anlatmak zor. Offf.. off. Canım çekiverdi şimdi.



Kerpe' de yaz tatilinin bir kısmını geçiren bir arkadaşımla çevreye gezinti yapacaktık. Aslında amaç şnorkelle dalış yapmaktı, fakat aniden gelişen fikirler doğrultusunda bisikletlerdeki şnorkel takımlarıyla birlikte kendimizi Kerpe' nin karşı tepelerinde bulduk. Biraz daha gidelimi biraz daha gidelim derken kendimizi Babatepesi' nin güney eteklerindeki Babaköy' de bulduk.

Turlarımdan tanıdığınız Ömerağzı mevkiinden Babaköy yoluna giriyoruz. Bu yolun çoğu kesiminden normalde sadece traktörler geçebiliyor. Dört tane çamur geçişi var. Traktörler dışında kaliteli arazi araçları geçebilir. Bisiklet için son derece uygun. Trafik sıfır.

Ağaç tüneli.



Ağaç tünelinde hatıra.



Bu tünel bizi kendimizden geçiriyor. Fotoğraf bile bulanık çıkmış. Fotoğraftaki bulanıklık tünelin baş döndürücü etkisini simgeliyor bir nevi.



Yoldan manzaralar. Yaz gelse de kendimi o rotaya atsam diye iç geçiriyorum bu satırları yazarken.



















Babatepesi' nin güney yamaçlarından Kandıra tarafına bakış.

Çok sert olmayan, keyifli bir rampa çıktık. Ama herşeyiyle deyiyor çıkmaya.





Babaköy' den görüntüler.

Babaköy' de özellikle soğan tarımı yapılıyor. Yazın çevrede bol miktarda meyve dolu ağaç oluyor. Doğada tıka basa meyve doyunmak mümkün oluyor.





Dönüşü geldiğimiz yoldan yapıyoruz. Yol üzerindeki pınara koyuncuklar gelmiş.



Bu da koruyucuları.



Ömerağzı Mevkii' nin batısındaki volkanik kayalıklardan görüntüler. Volkanik kayalıklar bu mıntıkaya farklı bir gezegen havası kazandırmış.

Kayalıklar Karadeniz' in açık sularının tam karşısında olduğundan, dalgalı günlerde çok tehlikeli. Nitekim, dalgalar kayalıkların tepelerine kadar tırmanabiliyor.





Sevgiler.

-----------------------------------------------------
Bu blog sayfasında yer alan fotoğrafların telif hakları aksi belirtilmedikçe Baki Berk Kayalar' a aittir. Maddi amaç güden çalışmalarda izin almadan kullanılması telif hakları yasasına göre suçtur. Maddi amaç gütmeyen kullanımlarda ise kaynak belirtilerek yayınlanması önemle rica olunur.
Öneri ve destekleriniz için baymineral@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu blog sayfasındaki tüm yazılı ve görsel materyallerin (sponsor ve kardeş site bağlantı logo ve yazıları ile gazete küpürleri hariç) telif hakları Bâki Berk Kayalar' a aittir. Kullanmak istediğiniz görsel ve yazılı materyal için baymineral@gmail.com adresinden Bâki Berk Kayalar' a ulaşabilirsiniz.

Saygılarımla.