Bisiklet turlarimin finansmani icin sanatsal olan fotograflarimin telif haklarini satisa cikarmaya karar verdim. Ilgilenen olursa sayfanin ozel mesaj butonundan veya baymineral@gmail.com adresinden satin almak istedikleri fotograflarin linkleri ve fiyat teklifleriyle birlikte bana ulasabilirler. - Baki Berk Kayalar

1 Nisan 2012 Pazar

İzmit' in Kuzey Köyleri - 01.04.2012

Havanın iyice baharsal yüzünü gösterdiği bugünlerde bisikletçiler olarak içimiz neşe doluyor. Bahar etkinlikleri kapsamında bir şeyler yapmamız kesinlikle gerekiyor. Bu yüzden şaka günü olarak bilinen bugün, yeni bir tur yapmaya karar verdik. Rota temelde hiç gitmediğim yollardan Adapazarı' na gitmek ve yine hiç gitmediğim yollardan da faydalanarak İzmit' e dönmekti, ama beklenen yağış sebebiyle planladığım daha kısa bir güzergahı gitmeyi uygun gördük. Bu turu Şehnaz Karabulut ve Samet Ünal ile birlikte yaptım. Piyangodan çıkarak bize katılan Alperen Bağcı arkadaşımız da tura renk kattı.

Anıtpark' ta buluşma. Bahar renkli yüzünü iyice göstermeye başladı.


Şehnaz Abla, Etna' nın numunesini inceliyor.




Eski İstanbul yolundan Kartepe. Buralar maalesef kentsel dönüşüm bahanesiyle para babalarının inşaat sahaları haline gelecek ve büyük binalar dikilecek.


Bugün Etna' nın paroksizma günlerinden birisi. Bizzat tanık olduğum 12 Ocak 2011 püskürmesiyle beraber 2011-2012 yıllarındaki 23. paroksizmasını yapıyor. Bugünkü püskürmenin anısına, yanıma muhtemelen 2002-2003 püskürmesinde yüzeye çıkmış bir lav parçasını alıyor ve Kartepe ile hatıra fotoğrafını çekiyorum.


Cephanelik alanı, İzmit' in saklı cennetlerinden birisi. Fakat yakında belediye tarafından beton yığını haline getirilecek.


Malta Mahallesi' ne gidiyoruz. Dik bir iniş ve çıkış atlatılıyor. İnişi, çıkışından daha zor. Frenlerim bağırıyor.





İzmit' in verimli toprakları beton yığınlarıyla kaplanıyor.


Yolda bir tuzak.





Doğanın insan eliyle şekil değiştirmesine hiç anlam veremiyorum. Bu tur bana keyif değil, acı veriyor. Sırf para uğruna güzelim memleketimin ırzına geçiliyor.


Sanırım Sekbanlı Köyü.


Şehnaz Abla, Kabaoğlu' da birileriyle ilgileniyor.






Kabaoğlu Camisi.


Kabaoğlu' nda bir ev.


Umuttepe Kampüsü, İzmit tepelerinde beton yığını olma özelliğini taşıyor.


Bahar geldi hoş geldi.









İğreniyorum artık. Beton bir binada değil, doğaya dost olan başka bir yapıda yaşamak istiyorum.


Umuttepe Kampüsü' nü oluşturan binalardan bazıları toprak dolgu üzerine oturuyor.



Bu toprak dolguların üzerine sanırım sosyal tesisler inşa edilecekmiş. Olası bir doğal afette burada yapılan binaların pek bir şansları olmaz. Aşırı bir yağış, deprem v.s. durumunda yaşanabilecek bir heyelanda sosyal tesislerde hoşça vakit geçirenler bir anda ölebilirler.


Vadinin aşağısında tarihi bir yapı. Orasını da tur listesine alıyoruz.




Bu çiçekleri görmek içimizi rahatlatıyor.




Bugün en ilginç bisiklet kazalarımdan birisini yaptım. Boynumda asılı fotoğraf makinesiyle Arızlı girişinde yokuş yukarı çıkarken fotoğraf çekmeye çalışırken makinemin koruyucu filtresi yola düştü ve hızımı alamayınca bisikletimin altında kaldı ve filtre darmadağın oldu. Cana zarar geleceğine mala zarar gelsin.




Arızlı Köyü.







Doğaya dost, çit uygulaması.


Şehnaz Abla ve Alperen, erken ayrılıp İzmit' e direkt iniyorlar.



Kurfallı Köyü.






Akpınar yolu.



Akpınar' da doğa cinayeti.



Küçük Etna.



Birisi, bir vadinin kuytu bir noktasında kendi cennetini kurmuş. Çok hoşuma gitti. Umarım kentsel dönüşüm cinayetine ve sel gibi olaylara kurban gitmez.




Çınarlıdere' ye ulaştık.


Şirintepe' de bir mimoza açmış.



GPS rotam dik bir merdivenden geçiyor. İndikten sonra.


Katılımcı arkadaşlarıma teşekkür ederim.

Bilgileri sonra ekleyeceğim.

----------------------------------------------------- Bu blog sayfasında yer alan fotoğrafların telif hakları aksi belirtilmedikçe Baki Berk Kayalar' a aittir. Maddi amaç güden çalışmalarda izin almadan kullanılması telif hakları yasasına göre suçtur. Maddi amaç gütmeyen kullanımlarda ise kaynak belirtilerek yayınlanması önemle rica olunur. Aksi takdirde bu blog sayfasında yer alan fotoğrafların izinsiz kullanılması durumunda yasal işlem başlatılacaktır. Öneri ve destekleriniz için baymineral@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.

1 yorum:

  1. Teşekkürler Berk güzel bir gün geçirdik.Seninle turları özlemişiz..;)

    YanıtlaSil

Bu blog sayfasındaki tüm yazılı ve görsel materyallerin (sponsor ve kardeş site bağlantı logo ve yazıları ile gazete küpürleri hariç) telif hakları Bâki Berk Kayalar' a aittir. Kullanmak istediğiniz görsel ve yazılı materyal için baymineral@gmail.com adresinden Bâki Berk Kayalar' a ulaşabilirsiniz.

Saygılarımla.